Devika Partiman, KOZP-handlanger met driedubbele agenda

Devika Partiman, KOZP-handlanger met driedubbele agenda

Devika Gauri Partiman is geboren op 22 februari 1988 en woont in de Oosterparkbuurt in Amsterdam, op een steenworp afstand van Wijnand Duyvendak. Partiman is een linkse activiste die zichtbaar en onzichtbaar een aanzienlijk netwerk heeft opgebouwd in de hoofdstad, het landelijke broeinest van links activisme.

Devika Partiman met Jerry Afriyie - bestuursleden van KOZP-façade 'Nederland Wordt Beter'. 

Hoewel Partiman zichzelf graag profileert als de initiatiefnemer van de stichting ‘Stem Op Een Vrouw’, kennen wij haar vooral van haar werk voor een andere stichting, namelijk Nederland Wordt Beter, de stichting die KOZP mogelijk heeft gemaakt en actief werkt aan linkse indoctrinatie op scholen door geplagieerde lespakketten te verspreiden die zijn gebaseerd op Critical Race Theory. In dit stuk zullen verschillende subversieve activiteiten de revue passeren waar Partiman bij betrokken is (of is geweest).

Subsidiedeal onder valse voorwendselen

Partiman is het gezicht van Stem Op Een Vrouw. Deze stichting zet zich, naar eigen zeggen althans, in om “meer vrouwen in politieke functies te krijgen”. Wat zij hierbij consequent vergeet te vermelden is dat het wel om links georiënteerde vrouwen dient te gaan. Dit is een heimelijke, impliciete strategie van Partiman. 

De stichting is opgericht om voorlichting te geven aan vrouwen en hen zo naar het politieke vak te bewegen. Dit is geen initiatief bedacht door Partiman of door haar stichting. Het is in 2019 ontstaan bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Partiman heeft vervolgens een stichting opgericht om het jaarlijkse ‘netwerkevent’ te kunnen organiseren voor het ministerie en heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met het ministerie. Opbrengst: ruim 88.000 euro, zo blijkt uit gewobte documenten in ons bezit.

Daarnaast strijkt Partiman een jaarlijkse subsidie op, waarvan 32.000 euro de grootste is, van Stichting Democratie & Media, de club van Nienke Venema. Ondanks alles wordt in het jaarverslag van de stichting van Partiman beweerd dat er alleen met vrijwilligers wordt gewerkt en het bestuur onbezoldigd is.

Stem op een (linkse) Vrouw

Het voornaamste probleem van deze stichting en de persoon Partiman, is dat zij uitgesproken radicaallinkse standpunten inneemt. Het doel van haar stichting en het oogmerk van haar opdrachtgever is om vrouwen in het algemeen te begeleiden richting de politiek. Partiman geeft hier een volledig persoonlijke invulling aan door de subsidies en het platform te misbruiken om voornamelijk linkse geestverwanten naar voren te schuiven. 

Zo kwam Partiman al in conflict met Eva Vlaardingerbroek. Vlaardingerbroek zou vanuit het oogpunt van Partiman's subsidiegevers en broodheren exact dezelfde behandeling moeten krijgen als iemand van Groenlinks en BIJ1 (de favorieten van Partiman, zelf is ze actief lid van Groenlinks). Echter, hier heeft Partiman het over nazi's en Arisch bloed, dat zou zogenaamd het doel zijn van rechts-georiënteerde vrouwen zoals Vlaardingerbroek.

De lijst aan voorbeelden van linkse vooringenomheid bij Partiman is eindeloos. Ze waant zich volledig onaantastbaar en kan met het grootste gemak subsidiegelden misbruiken om linkse politiek te bedrijven met haar stichtingen. Dat is vreemd als we naar de overeenkomst tussen de stichting van Partiman en het ministerie kijken. De stichting dient verantwoording af te leggen, maar het ministerie kijkt daarbij nauwelijks naar de inhoudelijke keuzes die worden gemaakt. 

Maar de kans is groot dat het ministerie het prima vindt dat Partiman vooral werk verzet voor de linkerkant van het politieke spectrum. Daar ligt tenslotte ook de voorkeur van het grootste deel van het ambtenarenapparaat. 

Achter de schermen bij KOZP

Naast haar ‘werk’ bij Stichting Stem op een Vrouw is Devika Partiman ook bestuurslid van Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB), zo blijkt onder andere uit het handelsregister.

Bij deze stichting is zij rechterhand van Jerry Afriyie en waarschijnlijk ghostwriter van zijn teksten. Afriyie staat er niet om bekend een hoogvlieger te zijn en is de Nederlandse taal nauwelijks machtig. Zijn actuele teksten en social media worden waarschijnlijk volledig of deels geschreven door Partiman. De 'poëzie' van Afriyie, gekenmerkt door het totale gebrek aan literair talent, komt waarschijnlijk wel uit zijn eigen koker. 

Van KOZP naar BKB

Partiman is sinds 2017 bestuurslid van de stichting, maar volgens haar eigen Linkedin-profiel al sinds 2012 betrokken bij deze club. In die hoedanigheid was ze vroeg betrokken bij de maatschappij ontwrichtende propaganda die KOZP sinds die tijd over Nederland heeft verspreid.

Op de afbeelding hieronder zit Partiman naast Jerry Afriyie, op het kantoor van BKB in Amsterdam, campagnes te bedenken voor KOZP en NLWB. Partiman werkte een korte tijd voor BKB, een PR-bureau voor linkse activisten. Terwijl zij voor BKB werkte, was Partiman ook bestuurslid van NLWB. Ze was dus gelijktijdig opdrachtgever en -nemer. 

  

Devika werkte óók voor Mama Cash, waar de vrouw van Mitchell Esajas (Jessica de Abreu) in het bestuur zit. De hoofdrolspelers van het Amsterdamse KOZP-netwerk staan hieronder schematisch weergegeven, met geen onbelangrijke rol voor Partiman.

 

Ten slotte

Partiman is iemand die de Amsterdamse subsidieroutes goed weet te bewandelen, daarom is ze ook een nuttige handlanger voor de subversieve activiteiten van Afriyie, die een kruistocht is begonnen tegen Nederlands cultureel erfgoed. Partiman is actief lid van Groenlinks in Amsterdam, ondersteunt KOZP, is assistent van Jerry Afriyie, en in die hoedanigheid krijgt ze op jaarbasis ruim 100.000 euro om voornamelijk linkse vrouwen de politiek in te bewegen. 

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on