Linkse Activisten Tours: Wijnand Duyvendak

Linkse Activisten Tours: Wijnand Duyvendak

In deze editie van Linkse Activisten Tours: Wijnand Duyvendak. 

Een prachtige, statige woning uit het jaar 1889, op een steenworp afstand van het Oosterpark in Amsterdam. De rode voordeur (rechts) biedt een opgang naar een ruim appartement op de bovenverdieping, met uitzicht op het gezellige Kastanjeplein. 

Duyvendak kocht dit huis in 2004 samen met zijn partner en FNV-directeur Mirjam de Rijk voor een schamele 246.000 euro. In de huidige woningmarkt kan Duyvendak het huis waarschijnlijk voor het drie- of vierdubbele verkopen. Een buitenkans, voor deze voormalig terrorist. 

Want Wijnand Duyvendak was in zijn wilde jaren een bezige bij in het links-extremistische circuit. Zo publiceerde Duyvendak in het linkse krakersblaadje Bluf het adres van ambtenaren, waaronder directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken George Verberg.

In het artikel werd opgeroepen om deze ambtenaren te vereren met een huisbezoek. De topambtenaar vond vervolgens brandende lappen op zijn deurmat. Een ongezellige actie van Duyvendak. 

Inmiddels is Wijnand Duyvendak campagneleider voor Groenlinks en waarschijnlijk veel in Den Haag te vinden.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on