Linkse Activisten Tours: Jelle Goezinnen & Pauline van Tuyll

Linkse Activisten Tours: Jelle Goezinnen & Pauline van Tuyll

In deze editie van Linkse Activisten Tours: Pauline van Tuyll en Jelle Goezinnen

Pauline Barones van Tuyll van Serooskerken (46) en haar drie jaar jongere partner Jelle Goezinnen gooiden op 13 maart 2002 samen met Margriet Goris taarten gevuld met uitwerpselen en braaksel in het gezicht van Pim Fortuyn.

De aanval werd beschouwd als een generale repetitie voor de moord op Fortuyn. En zo geschiedde, twee maanden later op 6 mei. Van Tuyll en Goezinnen maakten toen onderdeel uit van het beruchte krakerscollectief Eurodusnie aan de Koppenhinksteeg in Leiden. Op 14 mei 2002 werden de "vreemde en een beetje vieze types" opgehaald door een arrestatieteam in een kraakpand in Hoenderloo, en later werden zij veroordeeld tot het betalen van 500 euro.

Inmiddels wonen Van Tuyll en Goezinnen in een eengezinswoning, ditmaal niet gekraakt, in een kindvriendelijke buurt in Wageningen.

Aan de Graspieperweide in Wageningen staat de eengezinswoning van Jelle Goezinnen en Pauline van Tuyll. Op het eerste gezicht geen typische woning voor een Barones, maar dit blijkt onomstotelijk uit documenten van het Kadaster. 

De woning ligt op loopafstand van het centrum van Wageningen, handig omdat Pauline's bedrijf Fairbeeld Producties daar is gehuisvest. De dichtstbijzijnde uitvalsweg in de omgeving van de woning is op een paar minuten rijden, zodat Goezinnen makkelijk naar zijn werk bij de migrantenorganisatie SNDVU in Utrecht kan reizen.

Het huis is in 2013 gekocht voor €194.000, de WOZ-waarde is gestegen naar €256.000. Een leuke winst voor het taartkoppel, mochten zij het willen verkopen. Voor dat geld kan een kleine boot gekocht worden, interessant voor Goezinnen gezien het feit dat hij ook woordvoerder is van Sea Watch 3: een pendeldienst voor migranten op de Middellandse Zee.

Barones Pauline werkte eerder, net als medetaartster Margriet Goris, voor de Universiteit Wageningen en zij zit samen met Jack Bogers (de GroenLinks wethouder die er voor zorgde dat bewijs tegen Volkert van der Graaf kon worden vernietigd) in het bestuur van Stichting Welkom in Wageningen

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on