Linkse Activisten Tours: Geert Mak

Linkse Activisten Tours: Geert Mak

In deze editie van Linkse Activisten Tours: Geert Mak

Vanuit dit kapitale Rijksmonument in Friesland, ver weg van de multiculturele samenleving, schrijft Geert Mak zijn boeken en speeches waarin hij PVV-kiezers in achterstandswijken de maat neemt en fascistisch noemt. 

Dit Rijksmonument is in 2017 voor 662.500 euro aangekocht door socialist en elitair links activist Geert Mak. Het pand in Jorwerd staat op naam van zijn bedrijf, Mak's Features B.V. in Amsterdam.

Het kapitale pand is een voormalige pastorie van de Nederlandse Hervormde Gemeente en is gebouwd in eclectische trant in 1871 in opdracht van de kerkvoogdij. Inmiddels is het flink opgeknapt en wordt het tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag opengesteld voor publiek.

Het huis ligt op een perceel van meer dan twee hectare in het dorp Jorwerd. De pastorie met tuinmuur en hekwerk uit 1871, naar ontwerp van F. Swart in eclectische trant is van algemeen cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang en daarom tot Rijksmonument benoemd.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on