Linkse Activisten Tours: Erik van Muiswinkel

Linkse Activisten Tours: Erik van Muiswinkel

In deze editie van Linkse Activisten Tours: Erik van Muiswinkel

Wie is er niet groot mee geworden, de persiflages en typetjes van Erik van Muiswinkel. Zo kroop hij in de huid van Hans Janmaat, Willem Oltmans, Harry van Raaij en de Wegwijspiet.

In een recente tweet hoopte hij ons tegen te komen in een 'niet eens doodlopend steegje'. Gezien zijn leeftijd (in augustus wordt hij 60) een aandoenlijke wens, maar desalniettemin een uitnodiging om Van Muiswinkel eens van dichtbij te bekijken. Het is alom bekend dat Van Muiswinkel zichzelf overschat en goed kan uitdelen, maar kan hij ook incasseren?

In financiële zin lukt hem dat in ieder geval aardig. Zoals we dat ook zagen bij Geert Mak, Sidney Smeets en Jan Rotmans, weten linkse types hun 'morele gelijk' vaak goed te verzilveren.

Want wat dacht u van deze karakteristieke en charmante hoekwoning uit 1906, gelegen aan een van de mooiste grachten van Haarlem? Van Muiswinkel kijkt uit op open vaarwater met sloepjes en werkelijk alle hotspots bevinden zich om de hoek. In 2014 betaalde Van Muiswinkel 450.000 euro voor dit socialistische stulpje, een absoluut koopje voor de 134m2 die deze woning te bieden heeft. 

En niet te vergeten: het pand bevindt zich in de roomblanke en peperdure Spaarnwouderbuurt in Haarlem, waardoor Van Muiswinkel géén last heeft van de multiculturele samenleving. Hier kan hij naar hartenlust Nederlanders aanvallen die wel 'zorgen hebben' over de talloze linkse excessen die ons land rijk is, zoals linkse politici dat zo eufemistisch noemen. 

Verschillige multi-miljonair

Op dit adres heeft Van Muiswinkel ook zijn bv ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In zijn bv zit nog eens ruim een miljoen euro, zo blijkt uit de stukken die hij heeft gedeponeerd. Voorheen stond ook het dtp-bedrijfje van zijn partner Paulien Schoof hier ingeschreven. 

Amsterdams pied-à-terre

Naast dit vermogen beschikt Van Muiswinkel over NOG eens twee woningen. Een daarvan is in de buurt gelegen (in het voormalige ziekenhuis Mariastichting in Haarlem) en de andere woning, niet geheel verrassend, in Amsterdam. 

Van Muiswinkel moet natuurlijk dicht in de buurt blijven van het linkse vuur. En Amsterdam is wat dat betreft een zwavelachtige inferno. Daarom kochten Van Muiswinkel en Schoof een appartementje in de Poolstraat in Amsterdam-Oost. Het appartement staat sinds juni 2016 op hun naam. Niet geheel in klassieke stijl zoals zijn andere twee woningen, maar nog steeds een aardig appartement, met ook weer uitzicht op water, in dit geval de Wittenburgervaart. 

Met drie woningen die opgeteld ruim een miljoen vertegenwoordigen en een bv waarin nog eens ruim een miljoen euro zit, kunnen we stellen dat Van Muiswinkel, ondanks zijn socialistische inslag, comfortabel multimiljonair is. Op financieel vlak is hij prima in staat om te incasseren, nu de andere gebieden nog. 

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on