Linkse Activisten Tours: Jan Rotmans

Linkse Activisten Tours: Jan Rotmans

In deze editie van Linkse Activisten Tours: Jan Rotmans

Wat een prachtig huis, in de Rotterdamse Kralingen-West, op een steenworp van de Kralingse Plas. Hier woont Rattenvanger van Klimaat Jan Rotmans. Jan heeft inmiddels wel zonnepanelen op het dak liggen, maar helaas kan Jan niet van het gas af.

Ondanks torenhoge investeringen die Rotmans al heeft gedaan in zijn oude huis om het bijvoorbeeld beter te isoleren, lukt het hem niet de klimaatgevaarlijke gaskraan dicht te draaien. „Ik heb er al voor honderdduizend euro aan verspijkerd. De beste experts van Nederland zijn langs geweest. Maar ik krijg mijn woning niet aardgasvrij”, aldus Rotmans.

De situatie is opmerkelijk omdat de professor van de Erasmus universiteit juist als adviseur betrokken is bij experimenten om hele wijken van het aardgas te krijgen. 

Wij kennen Jan Rotmans als een linkse activist die zijn academische positie misbruikt om klimaatverhalen af te draaien en dit ook voor hele jonge mensen te doen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on