Roerige tijden, robuuste maatregelen

Woord vooraf: ik heb overwogen om een exclusieve nieuwsbrief te schrijven aan alleen de donateurs, maar ik wil geen pay-to-play model hanteren. Informatie is vrij. Als je daaraan wil en kan bijdragen met donaties en tips dan is dat mooi meegenomen. Zoniet, even goede vrienden. 

We sluiten de eerste maand van 2021 af met een ongekende onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting door Big Tech. De vertrekkend president Trump werd van Twitter verbannen en Twitter-concurrent Parler werd met een gecoördineerde aanval gekielhaald. We moeten dus naar robuustere modellen en platforms. Dit geldt voor Vizier Op Links maar ook voor anderen die kritiek hebben op links. Graag wil ik wat meer tekst nemen dan gebruikelijk om lezers, donateurs en haters hierover te informeren. 

Kosten en donaties

Donaties hebben geen prominente plaats op onze website en feeds. Vizier Op Links is en heeft geen verdienmodel, maar het is erg prettig als we gemaakte kosten (bijvoorbeeld voor de Kamer van Koophandel, 150 euro in 6 maanden) gedekt kunnen krijgen. Met de donaties van de afgelopen maand via Backme lukt dat ruimschoots. Dat geeft perspectief en gemoedsrust. Heel veel dank aan allen die hebben bijgedragen. We hebben met de donaties onder andere nieuwe stickers ontworpen en laten drukken (zie onder) en nieuwe hosting gezocht.

Paypal heeft vorig jaar onze Paypal-rekeningen bevroren, met daarop donaties van donateurs. Deze tegoeden komen een half jaar na blokkade pas vrij (als het goed is). Als alternatief hebben we Bitcoin-mogelijkheden aangeboden, maar de adoptiegraad van Bitcoin is te laag en geen realistisch alternatief. Daarom hebben we begin van dit jaar een Backme-pagina geopend, te vinden op vizier.backme.org

Hostingperikelen

Zoals sommigen wellicht weten heeft een aantal lieden geprobeerd om ons te ontmaskeren op Indymedia. Je kunt daar alles over lezen op vizieroplinks.org/indymedia. Dit heeft ervoor gezorgd dat we halsoverkop een andere host moesten zoeken, waardoor we in Oekraïne zijn beland. Ook deze host was niet erg enthousiast over ons, en we waren regelmatig onbereikbaar voor een specifieke gebruikersgroep in Nederland (Ziggo-netwerk en 4g-netwerk). 

Deze maand hebben we dus opnieuw maatregelen genomen en de website verhuisd naar een zogenaamde 'free speech' host in IJsland. Dit brengt opnieuw kosten met zich mee, maar dit is een goede investering. Deze host accepteert anonieme Bitcoin-betalingen en staat voor privacy en vrijheid van meningsuiting. Daarnaast is de website nu goed beschermd tegen DDoS-aanvallen met Cloudflare.

Twitterperikelen

Twitter is eindig, zoveel is zeker. We kregen deze week weer de melding dat een 7 maanden-oude tweet moest worden verwijderd, die evident geen regels schendt. De informatie staat nu hier: vizieroplinks.org/shivano. We treffen regelmatig individuen of groepjes aan op Twitter en andere social media die proactief bezig zijn om onze service providers te mailen met 'klachten' en reports.

Voor veilige, conformerende, establishment-bevestigende geluiden is Twitter de perfecte echokamer. Dat wij Twitter altijd hebben gebruikt als hoofdplatform voor content zal dus geleidelijk aan veranderen. We blijven actief op Twitter, maar zullen ook meer aandacht besteden aan de website en Telegram. Download dus Telegram op je telefoon en word lid van ons kanaal VizierOpLinks. Zorg dat Telegram en Parler groeien (mocht die laatste terugkomen). 

Tot slot

Zoals je leest speelt er ook veel achter de schermen. Mensen willen ons (jou en mij) aantoonbaar weg hebben en de mond snoeren. Prima, dan gaan we ons aanpassen aan die realiteit, zoals GeenStijl dat ook deed toen ze werden gecanceld door Rosanne Hertzberger. Nogmaals bedankt voor alle steun, in alle verschillende opzichten. Vergeet de tips niet, lees daarover meer op de contactpagina: Tips & Contact

-- Vizier

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on