Stefan van Teeffelen, KOZP-docent van Avans

Stefan van Teeffelen, KOZP-docent van Avans

Stefan van Teeffelen is een radicaallinkse activist en docent bij Avans. Stefan figureerde al in een korte tweet van Vizier Op Links en dat is hem niet zo (screenshot) goed bevallen (screenshot). Toch is Stefan een dusdanig luidruchtig figuur binnen de beweging dat we hem een keer wat uitgebreider aan de lezers willen voorstellen. 

Wie is Stefan van Teeffelen? 

Stefan is geboren op 8 augustus 1975 in Utrecht en woont sinds 2007 in een buitenwijk van Tilburg, samen met zijn vrouw en 'zwangerschapsdocent' Renate van Teeffelen-Barto. Op ongeveer 30 minuten afstand van zijn werk bij Avans in Den Bosch.

Zowel op de voorgrond als de achtergrond is Stefan een figuur dat zich bezighoudt met anti Zwarte Piet-activisme, allerhande 'anti-racismedemonstraties' en actief lidmaatschap van BIJ1, de racistische partij van Sylvana Simons. Stefan is geen hoogvlieger of strateeg maar een soort oversteekjuffrouw voor activisten van KOZP en BLM. 

Nuttige knecht voor linkse clubs 

Stefan treedt regelmatig op als woordvoerder of organizer voor zuidelijke KOZP activiteiten, is soms lid van de ordedienst maar heeft soms ook gewoon de rol van een eenvoudige meeloper en boe-roeper. Op social media is Stefan onder andere actief op Twitter en Facebook, waar hij fanatiek linkse propaganda verspreidt. 

Toen Facebook afbeeldingen van Zwarte Piet verbood stond hij enthousiast vooraan om mensen te instrueren hoe die afbeeldingen moesten worden gerapporteerd. Op Twitter is Stefan actief onder de naam @Stefan1975.

Toen Roderick Veelo de partij van Stefan terecht en feitelijk correct 'ten diepste racistisch' noemde, liet Stefan zich van zijn gebruikelijke slechte kant zien: "Roderick [..] wast z'n bruine hemd in poep". Een belediging op brugklasniveau, het niveau waar Stefan doorgaans op acteert. 

Gutmensch van Avans

Het bijzondere van Stefan is dat hij ook bij zijn werkgever Avans en zijn baas Bartje de Wit (email) ruim baan krijgt om zijn linkse gedachtegoed te verspreiden. Stefan werkt niet alleen voor de hbo-opleiding 'Social Work', maar krijgt ook nog ruimte op de website van Avans om columns te schrijven waarin hij onomwonden linkse standpunten inneemt.

In een column van vorig jaar riep hij iedereen op om afstand te nemen van de FvD. Niet echt een 'safe space' voor rechts-georiënteerde studenten, om in de woke-termen van Stefan te spreken. Zijn extracurriculaire activiteiten laat Stefan trouwens volledig onbenoemd op zijn Linkedin. 

De invloed van Stefan in zijn werkomgeving is ook op een andere manier zichtbaar: voor de (afgelaste) KOZP-demonstratie in Eindhoven ronselde hij een collega (Levie Vriend) en een leerling (Ciel Rombouts), zo bleek uit de gelekte deelnemerslijst van KOZP. 

Hoewel de rol van Stefan in het onderwijs bijzonder schadelijk is, is hij geen uitzondering. We zien veel vaker (extreem)linkse docenten die misbruik maken van hun positie en zich schuldig maken aan linkse indoctrinatie. Schoolbesturen en -directeuren laten dit oogluikend toe en zijn daarmee de échte burgemeesters in oorlogstijd.

Zo zien we hier de toenmalige opleidingscoördinator Social Work en collega van Stefan, Maike Kooijmans, trots met haar handen over elkaar op een Groenlinks-congres naast Jesse Klaver staan. De vrucht van haar arbeid, missie geslaagd. 

Stefan van Teeffelen en Jesse Klaver

Zoals velen inmiddels weten is Jesse Klaver (partijleider van Groenlinks) een soort wandelend reclamevehikel waarmee de Groenlinkse ideologie aan de man wordt gebracht, van A tot Z gespind en bedacht. Je zult hem nooit op een spontane, spitsvondige of oorspronkelijke gedachte betrappen. Klaver gelooft wat zijn meesters hem zeggen, en Stefan was ooit zijn meester. 

Jesse deed vijf jaar over het vmbo, bleef één keer zitten maar wilde toch 'doorstuderen'. Zo kwam hij bij de hbo-opleiding Social Work, bij Avans Hogeschool. Dat is op zich een vreemde keuze (waar al het een en ander over is geschreven) voor iemand die van het vmbo komt.

Formeel is het namelijk niet mogelijk om van vmbo de overstap te maken naar het hbo. Dit kan alleen door middel van een tussenopleiding (havo of mbo) of een zogenaamde 21+ toets / colloquium doctum. Omdat Klaver destijds 18 was, kwam hij hiervoor niet in aanmerking. Gelukkig was daar Stefan van Teeffelen.   

Om Jesse toch de opleiding in te kunnen rommelen, hadden Jesse en Stefan meerdere malen telefonisch contact voor de aanvang van de studie. “Ik heb dat bij de toenmalige directie geverifieerd. Wij hebben altijd gezegd dat hij toelaatbaar was.”, aldus van Teeffelen

En toen er na de toelating alsnog twijfels ontstonden over de toelatingstoets, zegt van Teeffelen “Ik weet niet of dat te maken had met veranderende regelgeving of met het feit dat de weg die hij bewandelde zeldzaam was”. Uiteindelijk is dit natuurlijk nooit helemaal uitgezocht, Klaver moest worden gekatapulteerd en dat is gelukt. Stefan van Teeffelen is exemplarisch voor de ongekende ruimte die linkse docenten krijgen in het onderwijs. Het een-tweetje met Klaver is daar een mooi voorbeeld van. 

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on