Vizier Op Links geschorst van Twitter

Vizier Op Links geschorst van Twitter

Gisteravond is ons Twitter-account opgeschort. De timing is opvallend: rond 21.00, ongeveer 2 uur na onze reactie op het hopeloze tweetje van Grapperhaus over 'doxing', werd het account opgeschort na 10 maanden activiteit.

Het lijkt erop dat het Ministerie van Justitie korte lijntjes heeft met Big Tech, want ook een andere tweet jegens een medewerker van Justitie (Funs Elbersen) moest worden verwijderd zonder dat er sprake was van evidente regelschending. 

De werkelijke aanleiding blijft altijd speculeren, omdat Twitter en andere platforms nooit exacte inzage geven in de manier waarop zij hun eigen regels interpreteren en handhaven. Wij hebben altijd binnen de kaders van de regels op Twitter geacteerd, daarom konden we ook 10 maanden ongestoord onze volgers informeren over hoe de linkse hazen lopen in Nederland. Daarbij zijn nooit regels overtreden. Twitter zal ook nu niet expliciet kunnen aanwijzen welke tweets exact de regels hebben overtreden.

Zoals we al schreven in dit stuk in januari Roerige tijden, robuuste maatregelen is Twitter een aflopende zaak. Daarom zijn we toen ook begonnen met het Telegram-kanaal en het uitbouwen van de website:

Voor veilige, conformerende, establishment-bevestigende geluiden is Twitter de perfecte echokamer. Dat wij Twitter altijd hebben gebruikt als hoofdplatform voor content zal dus geleidelijk aan veranderen. We blijven actief op Twitter, maar zullen ook meer aandacht besteden aan de website en Telegram. Download dus Telegram op je telefoon en word lid van ons kanaal VizierOpLinks. 

Ergo: Twitter is klaar met Vizier Op Links en wij zijn klaar met Twitter. We komen niet terug op Twitter, en als dat wel gebeurt dan zal dat hier worden aangekondigd. Accounts die zich in de tussentijd voordoen als Vizier Op Links, zijn dus nep.

Is dit optimaal? Nee, maar het keurslijf van Twitter is ook niet geschikt voor wat wij willen bereiken. Fanatieke volgers konden al zien dat onze activiteit op Twitter de laatste weken drastisch is verminderd. En natuurlijk zijn linkse types erg blij met deze pyrrusoverwinning, maar ondertussen gaan wij rustig verder op Telegram (3000 volgers) en deze website. Zonder de verstikkende deugcultuur en algoritmes van Twitter. 

-- Vizier

Gelezen? Delen en retweeten! Gebruik de knoppen hieronder
Kom ook naar Telegram
Posted on